Skip to content

Haarwerken na chemo

Een van de bijwerkingen van chemotherapie is haarverlies. Meestal is dit maar tijdelijk maar het is zeer ingrijpend en emotioneel belastend, en dat terwijl je al je energie nodig hebt om te herstellen. Een haarwerk kan hierbij helpen. Het geeft je jouw vertrouwde uiterlijk en daarmee ook een stuk zelfvertrouwen terug.

Hiervoor is het belangrijk dat het haarwerk past bij jou: het soort haar, de kwaliteit, het kapsel, de kleur maar ook het draagcomfort. Hairclinic Figaro helpt je de juiste keuzes maken en toont je hoe je het haarwerk gemakkelijk kan onderhouden. We geven ook antwoord op vragen zoals “Kan ik sporten met een haarwerk?”.

Hairclinic Figaro is er voor iedereen die te maken krijgt met kanker: mannen, vrouwen, kinderen. Doorheen het hele ziekteproces proberen we je te ondersteunen met de keuze en de verzorging van je haarwerk en met advies voor je hoofdhuidverzorging. We doen dit in de rustgevende en vertrouwelijke sfeer van de Hairclinic. Kan je zelf niet naar de Hairclinic komen, dan komt de Hairclinic naar jou.

Hairclinic Figaro pakket

Hairclinic Figaro is er voor jou vóór, tijdens en na de medische behandelingen. Intakegesprek en eerste knipbeurt zijn gratis.

Vóór: informatie

Welke gevolgen zijn er voor je haar en hoofdhuid? Wat zijn de mogelijke oplossingen? Hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? … Je vooraf informeren kan meer rust en vertrouwen geven.

Tijdens: advies en verzorging

Samen zoeken we een haarwerk dat bij jou past en geven we tips hoe je het haarwerk kan dragen en onderhouden. We geven ook advies voor de verzorging (behandeling?) van je hoofdhuid.

Na: begeleiding en verzorging

Hoe verzorg je best je hoofdhuid? Je nieuwe haar? Wanneer stop je met het dragen van je haarwerk? Bij al deze vragen begeleiden we je stap voor stap en geven we advies over verzorgende of herstellende haarproducten.

 

Openingstijden Hairclinic
Enkel  na afspraak

Maandag: 8 uur tot 18 uur
Woensdag: 13 uur tot 18 uur
Donderdag: 8 uur tot 18 uur

Openingstijden Kapsalon
Enkel na afspraak

Dinsdag: 8 uur tot 18 uur
Woensdag: 9 uur tot 13 uur
Vrijdag: 7 uur tot 19 uur

Gesloten op zaterdag en zondag